Pages

Μπαλκόνι στο Αιγαίο: Δείτε ένα...μακεδονίτικο χωριό των Σποράδων που έγινε το φόντο για μια από τις πιο διάσημες ταινίες!

 Η Γλώσσα είναι ο πιο εντυπωσιακός οικισμός της Σκοπέλου. Η αρχιτεκτονική της συγκρίνεται με την μακεδονική, αλλά η θέα της είναι ασύγκριτη.
Καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί «μπαλκόνι του Αιγαίου». Κτισμένο αμφιθεατρικά, το χωριό ατενίζει τη Σκιάθο και την Εύβοια, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι βορινές παραλίες του νησιού και το μοναδικό εκκλησάκι πάνω στο βράχο, ο Αη-Γιάννης, γνωστό και από την ταινία Mamma Mia.


Η Γλώσσα έχει εξίσου μακρά παράδοση με τη χώρα της Σκοπέλου, αν και η ιστορία της επισκιάστηκε από τον αρχαίο οικισμό της Σελινούντας, ο οποίος βρισκόταν σε έναν λοφίσκο πάνω από το επίνειο της Γλώσσας, το Λουτράκι.


Το Λουτράκι αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι του νησιού και είναι το πρώτο που συναντά ο επισκέπτης που ταξιδεύει με πλοίο, μετά τη Σκιάθο.



Στο Λουτράκι βρίσκονται ορισμένες από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού, που προσφέρουν φρέσκο ψάρι, καθώς και μια βυζαντινή εκκλησία με τρούλο.



Στον λοφίσκο μπορεί κανείς να δει τα απομεινάρια της Σελινούντας από τη ρωμαϊκή εποχή, καθώς και τα ρωμαϊκά λουτρά κατά μήκος της ακτής.


Βρείτε το δικό σας πακέτο διακοπών για Σκόπελο από €59 ΕΔΩ ή αναζητήστε ιδανικό ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή ΕΔΩ

Πηγή: travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου